Het blijft spannend tot het eind

Zeewolde is door het verlies tegen BAS en de winst van EFC tegen Rood Wit nog verder in de problemen geraakt.

De eerste kans was voor Zeewolde, de eerste doelpunten voor BAS. Mark Schaap kreeg alle ruimte om in de 15e minuut de 0-1 binnen te koppen terwijl Stefan Tolhoek geen moeite had om in de 22e minuut de 0-2 binnen te schieten. Tussen door voorkwam Romero Butz een eerdere 0-2. De voorsprong voor BAS was verdient. De ploeg uit Biddinghuizen combineerde gemakkelijker en had in Stefan Tolhoek een solide draaipunt tussen verdediging en aanval. Zeewolde kon maar geen grip op het middenveld krijgen waardoor de voorwaartsen verstoken bleven van fatsoenlijke aanvoer.

Toch kwam Zeewolde af en toe wel in de buurt van het doel van BAS. In de 26e minuut was Jasko Etomovic dicht bij de 1-2, helaas voor Zeewolde verdween de bal uit een vrije trap net naast na van richting te zijn veranderd in de muur. Een voorzet vanaf links bereikte Ruben Stoelhorst bij de 2e paal. De bal glipte over de achterlijn. Job Hoogedoorn probeerde het nog een keer van 20 meter. Zijn schot werd geblokkeerd. 

Zeewolde startte na de rust direct met vier aanvallers. Voor men daar aan kon wennen was het Mark Schaap die voor de 2e keer deze middag de bal achter Romero Butz deponeerde. Daar ging wel een overtreding aan Job Hoogedoorn op het middenveld aan vooraf. Scheidsrechter Jansen vond het niks.

Zeewolde zorgde wel voor druk en zelfs diverse mogelijkheden. De momenten werden steeds hachelijker voor BAS maar de bal ging er bij diverse scrimmages niet in. Terwijl beide ploegen de tol betaalden voor alle energie die in de wedstrijd was gestoken was het uiteindelijk Pieter Blom die een afgeslagen aanval wel in het doel wist te werken. Vijf minuten later werd het zelfs 2-3 toen Ramon Chaigneau een strafschop benutte. Verder dan de 2-3 kwam het niet met dank aan scheidsrechter Jansen die bij een vrije doortocht voor BAS besloot om voor het einde te fluiten.  

Wie met VOP naar de 4e klasse degradeert wordt in de laatste wedstrijd beslist. Zeewolde gaat naar Putten op bezoek bij Rood Wit en EFC moet naar Biddinghuizen. Het doelsaldo van Zeewolde is 1 doelpunt beter dan dat van EFC, maar voor directe degradatie is het doelsaldo niet relevant. Zeewolde zal na de laatste wedstrijd tenminste 1 punt meer moeten hebben dan EFC. Eindigen de ploegen gelijk dan volgt een beslissingswedstrijd.

Spelers Zeewolde

Romero Butz, Luuk Heerink, Ramon Chaigneau, Rutger de Vries, Hessel Korthuis (72. Pepijn Pelgrum), Roan Fokker (60. Tim Nagtegaal), Lucas Pelgrum, Job Hoogedoorn, Ruben Stoelhorst (54. Mahmoed Hanfish), Pieter Blom, Jasko Etomovic.

Wedstrijden VV Zeewolde 1

Geen evenementen

BC VVZ Bijeenkomsten

Geen evenementen

Leden BC VVZ